(4)

Power : Stop met sorry zeggen en leef voluit

audioboek en e-book


Kemi Nekvapil weet hoe het is om bang, kwetsbaar en machteloos te zijn. Ze groeide op in een pleeggezin, en vaak bleven deuren voor haar gesloten omdat ze vrouw is en vanwege haar huidskleur. Door haar eigen keuzes te maken en haar stem te gebruiken zonder zich opzij te laten zetten nam ze haar eerste stappen naar een gedurfd, doelgericht leven. In dit boek laat Kemi andere vrouwen zien hoe ook zij hun leven kunnen veranderen door de baas te worden over hun eigen verhaal. Daarnaast breekt Kemi traditionele machtsparadigma’s af, onderzoekt ze waarom we als vrouwen zo gemakkelijk onze macht weggeven en laat ze ons zien hoe we onze kracht kunnen terugwinnen.

Vol inspirerende ervaringsverhalen en praktische tips biedt POWER de lezer uitgebreide tools om uitdagingen als twijfels over jezelf, discriminatie, burn-out en trauma aan te gaan.


Verteller: Naomi Grant
Duurtijd:

4.0

4 beoordelingen

Carlijn

30-11-2023

Ik voelde me bij sommige hoofdstukken niet heel erg de doelgroep, maar desondanks een enorm empowerend boek. Echt een aanrader voor alle mensen die binnen vrouwelijke gendernormen zijn opgegroeid. Wat je zegt is zinnig, want jij bent zinnig Taalgebruik is heel belangrijk om jezelf power te geven Niet jij maar, maar JIJ Als jij iets niet begrijpt is de kans groter dat anderen dat ook niet doen. Rituelen: Een reis maken ter overgang naar volwassenheid. Er zit power in het overwinnen van moelijke tijden Er zit power in het bewaken, opstellen van grenzen. Ik stel grenzen omdat ik zo aardig wil blijven als binnen mijn vermogen ligt De vloek van het lieve meisje: Lieve meisjes zeggen geen nee Pleasers pleasen niemand, en zichzelf al helemaal niet Blijf je ogen open houden voor onrecht. Je grenzen worden telkens als je ze bewaakt sterker. Je bent een gelijke van iedereen die je ontmoet!! Als je weet dat je gelijkwaardig bent, hoef je dat niet te bewijzen. - Dit ligt aan de basis van authenticiteit: Je wordt niet minder als je jezelf bent. Ingrijpen bij grappen die niet kunnen. Verwonde mensen verwonden mensen Integer zijn: Onverdeeld zijn. De keuzes die je maakt komen overeen met je waarden. - Waarden zijn niet gebaseerd op wie je wilt zijn. - Waarden herkennen kan je doen door je gedrag te bekijken - wat zou [waarde] nu doen? Nieuwsgierigheid, Compassie, Groei. Jonge mensen kijken naar ons. Als je je uitspreekt met bonzend hart, boek je vooruitgang.