(27)

Mevrouw mijn moeder

audioboek en e-book


Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder ;Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger.

Mevrouw mijn moeder is een prachtig en humorvol geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek. Een ode aan de vertelkunst - Yvonne Keuls op haar best.


Verteller: Yvonne Keuls
Duurtijd:

4.6

27 beoordelingen

Irène

6-3-2023

Doordat Yvonne het verhaal van haar moeder zelf voorleest, wordt haar moeder extra aandoenlijk neergezet. Zowel het lastige van het karakter van haar moeder als het kwetsbare worden raak getypeerd en het Indisch taalgebruik van die specifieke in Nederland ontheemde en uitstervende generatie wordt zo toch nog net iets langer doorgegeven. Met de nodige humor geschreven.

Mirjam

19-12-2022

Ontroerend. Mevrouw haar moeder klinkt als een heel bijzondere vrouw, met prachtige en ook op je zenuwen werkende eigenschappen. Mooi om ervaringen te horen van mensen, vrouwen, die vanuit Indië naar Nederland zijn gekomen.

Anoniem

5-11-2022

Mooi, om te lezen hoe 't laatste stuk van een leven kan gaan...