(3)

Meisje met zeven namen: een jonge Noord-Koreaanse vrouw ontvlucht haar geboorteland

e-book


Hyeonseo Lee is een naïef vijftienjarig meisje dat gelooft dat Noord-Korea de beste plek ter wereld is en Kim Il-Sung haar redder. Als ze illegaal

haar geboorteland verlaat om op bezoek te gaan bij familie in China, weet ze nog niet dat het jaren zal duren voor ze haar moeder weer zal zien. Hyeonseo's afwezigheid wordt door de autoriteiten snel opgemerkt en uit angst voor zware straf raadt haar moeder haar aan weg te blijven.

Pas veertien jaar later keert Hyeonseo terug naar de Noord-Koreaanse grens om haar moeder en broer naar Zuid-Korea te smokkelen, een levensgevaarlijke missie. Ze riskeert gevangenisstraf, marteling en mogelijk publieke executie.



4.7

3 beoordelingen

Eefje

29-4-2024

Super indrukwekkend. Spannend. Ongelooflijk, wat een levensverhaal. Ik kon soms bijna niet doorlezen, zo beangstigend was het. Verder heel leerzaam.

Alexander

28-6-2021

Fascinerend hoe gedreven iemand kan zijn, een ongekende veerkracht aan de dag weet te leggen en die strijdt met haar identiteit zonder zichzelf volledig te verliezen. En wat ‘n broodnodig geluk haar ten deel valt op ‘t juiste moment.

Patty

28-2-2021

Indrukwekkend en fijne nuances aangebracht