(32)

Ik werk al (ik krijg er alleen niet voor betaald)

audioboek


In tijden van schreeuwend personeelstekort zit er niets anders op: deeltijdparadijs Nederland moet aan de bak.

Maar weet je wat Nederlanders doen wanneer ze niet op hun werk zijn? Dan zorgen ze voor kinderen, ouders en hun naasten. Kortom: dan werken ze óók. Ze krijgen er alleen niet voor betaald.

In een kraakhelder pleidooi toont Lynn Berger de gevolgen van de grootste, onzichtbare strijd van onze tijd: die tussen betaald en onbetaald werk.

Lynn Berger schrijft voor De Correspondent over zorg. Eerder verscheen haar werk in Vrij Nederland, nrc.next en de Volkskrant. Van haar laatste boek Zorg zijn 12.500 exemplaren verkocht.

Reacties:

'Een scherp en belangrijk betoog, met onmisbare inzichten over de ongelijke verdeling van werk tussen mannen en vrouwen.'

- Liesbeth Staats

'Ik ben fan van het werk van Lynn Berger. Heel veel mensen - zeker mannen - doen er goed aan dit boek te lezen.'

- Johan Fretz

‘Dit manifest wekt verbazing, maakt woedend en zet aan om 'de strijd van deze tijd' - die tussen betaald en onbetaald werk- nu eens en voor altijd te beslechten. Elk mens dat zorgt en werkt zou het moeten lezen. Iedereen dus.’

- Ragna Heidweiller & Samuel Levie


Verteller: Lynn Berger
Duurtijd:

4.5

32 beoordelingen

Sara

22-3-2024

iedereen zou dit moeten lezen

Frederiek

14-12-2023

Dit zou iedereen in Nederland moeten lezen 🙌🏻. Duidelijke visie op het zichtbaar maken van al het onbetaalde en daarmee vaak onzichtbare werk in NL wat vaak door vrouwen wordt gedaan. Zowel in het huishouden als in de zorg voor naasten als mantelzorger. En welke aanpassingen er nodig zijn om gelijkheid tussen man en vrouw en arm en rijk te creëren in de samenleving.

Kees

1-10-2023

Heel herkenbaar. Ik zorg ook voor mijn zieke ouders en schoonmoeder. Vooral mijn schoonmoeder is er erg slecht aan toe en zou eigenlijk in een verpleeghuis moeten wonen. Mijn kinderen zijn nog van mij afhankelijk. Als verzorgende wordt mij vrijwel dagelijks gevraagd om extra te werken. Er zijn maar 24 uur in een dag en voor zover ik weet kan nog niemand zich in tweeën delen. De overheid moet kiezen wat zij aan haar burgers vraagt.