(19)

Het Alles

audioboek


In dit meeslepende maar ook beangstigende vervolg op de wereldwijde bestseller De Cirkel onderzoekt Dave Eggers op

overtuigende en beklemmende wijze waar de dominantie van een volledig digitale cultuur toe kan leiden, en wat er gebeurt als iemand besluit zich hiertegen te verzetten.

Als het grootste techbedrijf ter wereld, de Circle, fuseert met het machtigste e-commercebedrijf, ontstaat het rijkste, gevaarlijkste – en

vreemd genoeg het geliefdste – monopolie ooit: de Every. Delaney Wells lijkt niet bepaald de ideale nieuwe werknemer van de Every.

Ze is een voormalig boswachter, zeer kritisch, maar weet dankzij haar charmes een beginnersbaantje te bemachtigen met maar één

doel: het bedrijf van binnenuit kapotmaken.

Het Alles is een bloedspannende satirische roman over het lot van kapitalisme, vrijheid en de menselijke soort.


Verteller: Lidewij Mahler
Duurtijd:

4.3

19 beoordelingen

Claudy

29-11-2023

Eigenlijk zou iedereen dit moeten lezen/luisteren. Stof tot nadenken.

P.J.

2-3-2023

Beklemmend. Erg goed geschreven, soms gewoon echt niet fijn om naar te luisteren omdat het verhaal zoveel weerzin oproept (bij mij in ieder geval). Vreselijk hoe 1 bedrijf de wereld zo kan controleren. Goed vervolg op het eerste boek.

Arlette

31-1-2023

Het idee is interessant. De hoofdpersoon is veel beter dan die van deel 1. Maar het verhaal zelf is een beetje lui geschreven met een erg voorspelbaar en toevallig makkelijk plot. Het einde was wel vermakelijk. Toch geen slecht boek, heb met plezier gelezen. Maar ik had meer verwacht.