(4)

De boom die een wereld was

audioboek


De boom is oud en stil. Aan een tak hangt een luiaard de hele dag roerloos voor zich uit te staren. Tussen de wortels slaapt een beer. Een mier marcheert dag in dag uit dezelfde weg langs de stam. Maar wat gebeurt er als de nacht valt en niemand de luiaard meer in de gaten houdt? Waarom is de kruisspin zo mager? En Betsie, de bladluis, zo moddervet? Waarom kijken die twee snoeken in het meertje bij de boom zo chagrijnig? En die bonte boomeekhoorn – heeft die nou een horloge om?

Yorick Goldewijk maakt de lezer deelgenoot van de geheimen van deze dieren, hun gedachten en eigenaardigheden, en brengt alles heel knap met elkaar in verbinding.



4.0

4 beoordelingen

Anoniem

6-4-2024

fantastisch, moet je ( voorlezen of) samen met je (klein) kind(eren)lezen of luisteren!

Marl1

1-4-2024

Ik verwachtte dierenverhaaltjes/fabels zoals die van Toon Tellegen. Maar de clue van deze verhaaltjes vond ik ... depressief. Wellicht zegt het meer over mijn psychologische gesteldheid dan over de verhaaltjes zelf. Wel heb ik ze tijdens een lange wandeling allemaal uitgeluisterd ( gewoon nog een extra rondje gemaakt) en kwam ik tijdens het verhaal van het rolpissebed een (buitengewoon) pissebed tegen. Ik ga ook 'Films die nergens draaien' ook luisteren omdat ik er nu heel nieuwsgierig naar ben.