(23)

De tweeling

audioboek en e-book


Twee vrouwen op leeftijd, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval in het Thermaal Instituut van het fameuze kuuroord Spa. Ze herkennen in de ander hun verloren gewaande tweelingzuster.

De verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar hervonden tweelingzus, maar wordt door de aangrijpende verhalen van Anna geconfronteerd met de keerzijde van haar eigen werkelijkheid: het lijden van gewone Duitsers in oorlogstijd.

In deze monumentale roman volgt de lezer de meeslepende lotgevallen van twee vrouwen gedurende de Tweede Wereldoorlog, hun beider geschiedenis lijkt één grote vergeefse poging om boven vijandschap en wantrouwen uit te stijgen. Binnen een subtiel uitgewerkte en gewaagde structuur doseert deze roman een maximum aan ontroering, in een soevereine en uitgewogen stijl.


Verteller: Marjolein Algera
Duurtijd:

4.1

23 beoordelingen

Martine

9-4-2023

Fijn boek, mooi en spannend met veel gevoel voorgelezen!

Anoniem

29-3-2023

Het verhaal was erg meeslepend, ik was erg benieuwd naar wat er ging gebeuren steeds. De beschrijvingen waren soms wel wat lang en daardoor iets saai.

Anoniem

19-1-2022

Het begin was even doorkomen, maar als je er dan eenmaal in zit dan heeft het boek je