(128)

Wanneer je lichaam nee zegt: Verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid

audioboek en e-book


Gabor Maté houdt ons in Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Wanneer we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen. We raken uitgeput en ontwikkelen onder andere hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS.

Mensen hebben altijd al intuïtief begrepen dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Het moderne leven brengt een betreurenswaardige dissociatie met zich mee, een scheiding tussen wat we met ons hele wezen weten en wat onze denkgeest als waarheid accepteert. Van deze twee soorten kennis wint de laatstgenoemde, beperktere, het meestal. Dat gaat ten koste van onze gezondheid.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van vele voorbeelden en verhalen uit zijn eigen huisartsenpraktijk en zijn werk in de palliatieve en verslavingszorg, geeft Maté antwoord op vragen over de rol die de mind-bodyconnectie speelt in het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke ziektes. Hij geeft overtuigend bewijs voor deze link en laat bovenal zien dat wij allemaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen. Met Wanneer je lichaam nee zegt kan ieder van ons zich afstemmen op de innerlijke wijsheid die we allemaal bezitten.


Verteller: Chris Kijne
Duurtijd:

4.0

128 beoordelingen

Theo

9-2-2024

Een heel goed boek, er wordt verwezen naar wat stress met je lichaam kan doen. Ook stress waar van jij je niet bewust bent. Door de interviews van de patiënten naast je eigen leven te leggen geeft je veel inzicht waar je zelf aan kunt werken zodat je minder snel in de risico groep terecht komt.

Judith

8-2-2024

lang maar hrlpend boek

Marion

3-2-2024

aan dit boek ga ik veel aan hebben. door longcovid heb ik klachten die niemand kan verklaren. maar ben nu al veel zaken aan het uitzoeken geweest. ik heb hoop gekregen.