Rust en Evenwicht: Grip op je amygdala - Mediteren met Tessa Gottschal
Vier de zomer!

Lees en luister 30 dagen gratis

Rust en Evenwicht: Grip op je amygdala - Mediteren met Tessa Gottschal

Van € 11,99/maand na de proefperiode. Direct opzegbaar.

Rust en Evenwicht: Grip op je amygdala - Mediteren met Tessa Gottschal
Vier de zomer!

Lees en luister 30 dagen gratis

Leun lekker achterover met de Nextory-app en vind je volgende verhaal tussen honderdduizenden luister- en e-books.

Van € 11,99/maand na de proefperiode. Direct opzegbaar.

ZomeraanbiedingMeld je nu aan om 30 dagen gratis te krijgen in plaats van 14.

Rust en Evenwicht: Grip op je amygdala - Mediteren met Tessa Gottschal

24 min
Dit luisterboek is voor wie meer emotionele en mentale rust wil en tegelijkertijd zijn immuniteit wil versterken. De amygdala -een onderdeel in de hersenen- speelt een belangrijke rol als tussenstation in de informatieverwerking.

Hij bepaalt voor een groot deel hoe uw lichaam op uw emoties en gedachten reageert. Door beïnvloeding van uw bloeddruk, hartslag, ademritme, maar ook door gedragsveranderingen. Zoals angstverhoging, grote spierspanningen, overdreven waakzaamheid, vrijmaken van stresshormonen etc.

In dit luisterboek leert u hoe u -gewoon thuis- deze amygdala positief kunt beïnvloeden. Het luisterboek bevat twee oefeningen. Een korte oefening van 10 minuten en een langere oefening.

Bij de lange oefening leert u ook de meer subtiele zenuwknooppunten te beïnvloeden. Zenuwknooppunten die ook invloed uitoefenen op uw hormonen. Zo kunt u vanuit twee kanten, de amygdala en het hormoonstelsel, uw immuniteit en emotionele stabiliteit versterken.

Wat is het emotionele brein?

In het hart van de menselijke hersenen zit het emotionele brein. Dit emotionele brein beheerst de emoties en de overlevingsreacties.

Dit gedeelte van de hersenen bezit van nature mechanismen voor zelfgenezing. Daar huist een aangeboren vermogen om uw psychische evenwicht te hervinden.

Het emotionele brein controleert ook alles op lichamelijk niveau wat belangrijk is voor een emotioneel welbevinden. U kunt denken aan uw hartslag, bloeddruk, de hormonen, spijsvertering en zelfs uw immuunsysteem.

Wat is de amygdala?

In het allerdiepste van dat emotionele brein vindt u de amygdala. Ook amandelkern genoemd of in de chakrapsychologie de ‘zetel van brahma’ ook het ‘centrum in uw hoofd’ genoemd. Dit centrum is een knooppunt waar alle angstreacties van afkomstig zijn. Het is een punt dat in meditaties telkens terugkomt. Juist omdat het zoveel rust en evenwicht creëert.

Track 1

Met track 1 van dit luisterboek Rust en evenwicht leert u de amygdala te beïnvloeden. Zou u alleen al deze meditatie elke dag doen, dan merkt u al binnen 3 weken hoeveel beter u zich voelt. Rustiger, minder snel van streek, een bloeddruk en hartslag die gezonder is. Dus zowel lichamelijk als psychische verbeteringen.

Deze oefening geldt ook als basis voor de vervolgoefening.

Track 2

In track 2 maakt u kennis met de chakra’s. Waar liggen ze? Hoe beïnvloedt u ze. Hoe maakt u ze schoon? Misschien staat u er niet bij stil, maar uw lichaam is aan de lopende band bezig met ‘schoonmaak-acties’. Denk maar aan ademhalen, bloeddoorstroming, transpiratie, urineren, ontlasting. En ook voor die subtiele knooppunten, die chakra’s is het van belang dat ze geregeld schoongemaakt worden.

Net zoals u uw lichaam in zijn schoonmaak werk kunt helpen met goede voeding, beweging en rust kunt u ook uw chakra’s bijstaan. Hoe u dat doet leert u in dit luisterboek.

Dit luisterboek is een noodzakelijk onderdeel als u andere meditatie-luisterboeken wilt gebruiken, m.u.v. het luisterboek Goed ontspannen, goed slapen. De andere luisterboeken helpen nog meer invloed uit te oefenen op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid of herstel.

Een handleiding in pdf-formaat wordt meegeleverd. U leest daarin waardevolle adviezen.

Bent u door dit luisterboek geïntrigeerd geraakt wat u nog meer meditatief met chakra’s kunt doen, dan kunt u doorgaan met de andere luisterboeken zoals Aura en chakra’s versterken en beschermen, Hara chakra, genezing en vitaliteit, Neutraliteit, de sterkste energiebescherming.

Inhoud

1. Basismeditatie voor het emotionele brein (uitgebreid)

2. Chakra’s reinigen (beginners)

Rust en Evenwicht: Grip op je amygdala - Mediteren met Tessa Gottschal is beschikbaar als luisterboek.

  • Luisterboek

    Gepubliceerd : 2011-09-16

    Taal: Nederlands

    Uitgeverij Luisterboek: Gottswaal

    ISBN Luisterboek: 9789071878015

Laat meer zien

Dit is wat anderen aanspreekt in Nextory

Zo fijn om naar een goed boek te kunnen luisteren als ik in de auto, het vliegtuig of de trein zit.

AnitaAnita

Makkelijk te lezen en handig dat je de achtergrondkleur en lettergrootte in kunt stellen

PeterPeter

Snelle en vriendelijke klantenservice, een goed aanbod en een mooie gebruikersomgeving. Voortdurende ontwikkeling van de app.

AnnaAnna
img

Honderdduizenden verhalen wachten

Lees en luister zo veel je wilt. Je kiest zelf wanneer je je abonnement wilt veranderen of opzeggen.

image

Meer leesplezier dan ooit

Meer dan 11.000 lezers waarderen Nextory met 5 sterren in de App Store en Google Play.

image

Daag jezelf uit om te lezen

Stel jezelf je eigen leesdoel en volg je eigen leesstatistieken met de functies Leesuitdaging en Leesdagboek.