(100)

Ongekende gevoelens: Over emotionele bagage en de invloed daarvan op (volwassen) kinderen

audioboek en e-book


In Ongekende gevoelens, Over emotionele bagage en de invloed daarvan op (volwassen) kinderen van Jonice Webb leer je de emotionele bagage vanuit je relatie met je ouders (en hun relatie met hun ouders) te herkennen en het patroon van ongekende emoties te doorbreken.

Wanneer er in je kindertijd weinig aandacht was voor jouw gevoelens, dan kun je daar in je latere leven behoorlijk mee worstelen. Als je emoties er niet mochten zijn heb je diep van binnen geleerd dat jij er ook niet mag zijn. Vaak wordt dit van generatie op generatie doorgegeven. Door dit gemis te herkennen begrijp je waarom je in je volwassen leven vastloopt op bepaalde levensthema’s.

Dit boek laat zien hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en het patroon van ongekende emoties doorbreekt.

Jonice Webb in de inleiding van Ongekende gevoelens: "Dit boek is geschreven om je te helpen je bewust te worden van wat er niet is gebeurd in je jeugd, over dat wat je je niet herinnert. Want wat niet is gebeurd heeft veel meer invloed op wie jij als volwassene bent geworden dan al die gebeurtenissen die je je wel herinnert. Ongekende gevoelens laat je zien wat de gevolgen zijn van wat er niet is gebeurd: een onzichtbare kracht die kan doorwerken in je leven. Ik help je bepalen of je getroffen bent door deze onzichtbare kracht, en hoe je die kunt overwinnen als dat het geval is."


Verteller: Phaedra Kwant
Duurtijd:

4.5

100 beoordelingen

Joanna

3-3-2024

Pijnlijke waarheid helder duidelijke verdieping, zeer interessant!

David

9-11-2023

Interessant boek maar dit is niet de heilige graal zoals de schrijver dat zelf misschien een beetje wil geloven. Het geeft een aantal goede voorbeelden maar is niet zo goed geschreven. Soms erg extreem of absoluut, opbouw niet altijd even sterk en vaak langdradig.

Marjolein

6-11-2023

Ik vond het begin veelbelovend, maar nu na een lange tijd geluisterd te hebben kom ik tot mijn eigen conclusie dat het echt niet goed is geschreven. Er wordt alleen maar in superlatieven en absoluten geschreven en er is geen enkele ruimte voor nuance. Hoe jij nu bent is sec en alleen maar het gevolg van de emotionele verwaarlozing van je ouders. Nergens wordt er gerept over de kweeeeeenie hoeveel andere variabelen die überhaupt van toepassing kunnen zijn hoe jij nu als volwassene bent. Er zit vast echt wel een kern van waarheid in sommige dingen, maar alles wordt op 1 hoop gegooid. hoe zit het met mensen die ook "verwaarloosd" zijn en die zich anders vormen en hier geen last van hebben? nee dat kan niet volgens dit boek. er worden (tot nu toe) geen studies aangehaald terwijl dit onder bijv tweelingen al heel erg anders kan zijn. De voorleesstem is voor mij ook een afkanpper, lijkt wel AI, erg robotachtig en komt nep over. ik weet niet of ik het ga afluisteren.