(18)

Onderhuids

audioboek en e-book


Drie vrouwen krijgen een anonieme brief met daarin de aankondiging van hun dood. Enige overeenkomst tussen de drie lijkt er niet te zijn: ze wonen niet in dezelfde buurt, zijn niet even oud, mooi of rijk. Ze kennen elkaar niet eens. De politie, op zoek naar aanwijzingen, keert het leven van de drie vrouwen binnenstebuiten. De afzender houdt de vrouwen dag en nacht in de gaten en wacht, zo blijkt uit de brieven die volgen, geduldig af tot het juiste ogenblik is aangebroken.

Onderhuids is het verhaal over bedreiging en begeerte, verraad en vertrouwen, de drang tot doden en de wil om te overleven. En over de kracht om terug te slaan.

Verkorte versie


Verteller: Anne van Egmond
Duurtijd:

3.9

18 beoordelingen

Inge

9-8-2021

Een goed boek van het schrijverspaar Nicci French. Het bestaat eigenlijk uit 3 verschillende verhalen over 3 verschillende vrouwen nl Zoe, Nadia en Jenny die dreigende brieven krijgen van een stalker. Deze stalker groeit uit tot moordenaar gedurende het boek heb je ook regelmatig inkijkje in het hoofd van deze moordenaar. Die zoals zoveel is. Niet opvallend. Gewoon. Het 3e verhaal loopt wel iets anders dan de eerste 2 en heeft meer weg van een detective dan thriller. Nadia krijgt politie bescherming omdat ze brieven heeft ontvangen en komt er achter dat meer vrouwen dit soort brieven hebben ontvangen. En dat zij nu vermoord zijn. Ze gaat niet bij de pakken neerzitten en gaat zelf op onderzoek uit. Het moraal van de politie agent/ minnaar is wel wat vreemd. Ook is het feit dat zij de daders ontmaskert wat ongeloofwaardig. Maar buiten dat. Zeker een goed verhaal. Mooiste stuk is denk het soort van 'obituary' aan het einde van het boek. 'Ik heb hen nooit ontmoet maar toch mis ik hen wel. Ik heb hen toen niet gekend, maar nu ken ik hen wel, nu het te laat is. Misschien hadden we elkaar niet gelegen, maar onderhuids zijn we zusters, want hun angst was mijn angst, en hun paniek en hun schending was ook de mijne.' Zeker een aanrader 3.5-4 sterren