(28)

New York, de gedroomde stad

audioboek


'Een heel vermakelijk boek en ook heel persoonlijk.' Eva Jinek

'Je leert de stad echt kennen'. Kunststof

Als jongen droomde hij al van New York. Sinds 2006 woont hij er als correspondent voor RTL Nieuws. Erik Mouthaan is een echte New Yorker geworden. In zijn boek gaat hij op zoek naar wat die 'greatest city on earth' zo uniek en verleidelijk maakt. Heel veel onderwerpen passeren de revue: de overweldigende skyline, de verslavende energie van de stad, de enorme woonlasten, de hypes, de gentrificatie, de grote verschillen tussen rijk en arm.

Op zijn ontdekkingstocht ontmoet hij unieke stadgenoten: een man die via een iPad wolkenkrabbers in het licht zet, een vrouw die illegaal is en toch een zaak met acht medewerkers runt, een rouwende man die nog steeds de stoffelijke resten zoekt van zijn broer die op 11 september 2001 als brandweerman omkwam.

New York, de gedroomde stad is een ode aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt, waar iedereen een nieuw leven kan beginnen, of daarvan kan dromen.

Erik Mouthaan is journalist, schrijver en podcastmaker. Voor RTL Nieuws is hij sinds 2006 correspondent in Noord-Amerika, waar hij verslag doet van alle grote nieuwsgebeurtenissen in de Verenigde Staten. Eerder verscheen bij Nieuw Amsterdam Tijd voor verandering: Barack Obama en de toekomst van Amerika. Mouthaan woont op Manhattan.


Verteller: Erik Mouthaan
Duurtijd:

4.4

28 beoordelingen

P1P

6-10-2023

boven verwachting

Dennis

17-7-2023

Prima!

Anoniem

29-5-2023

Op een eerlijke open en humoristische wijze vertelt hij over het leven in the big apple