(61)

Mythos

audioboek en e-book


Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.


Verteller: Mathijs Deen
Duurtijd:

4.3

61 beoordelingen

Jeroen

14-8-2022

Mooi vertaald, mooi voorgelezen

Anoniem

19-2-2022

Leuk verteld, vlot en een boek vol met verhalen waar je onder andere met de oorsprong van de hedendaagse woorden genoeg aha momentjes hebt!

Rinke

29-1-2022

Geweldig interessant boek! Ik heb vroeger op school helaas nooit iets over de Griekse Mythologie geleerd, maar door dit boek (en 'Helden' en 'Troje' van dezelfde schrijver) leer ik er nu heel veel van en ook veel over hoe de Griekse mythologie van invloed is geweest op veel woorden die wij vandaag de dag nogsteeds gebruiken. Het is goed geschreven en prachtig voorgelezen ❤️ Dit is mijn nieuwe lievelingsboek. Genoten van begin tot eind.