Maffiameid
1 maand gratis!

Lees en luister 30 dagen gratis

Maffiameid

Van € 11,99/maand na de proefperiode. Direct opzegbaar.

Maffiameid
1 maand gratis!

Lees en luister 30 dagen gratis

Leun lekker achterover met de Nextory-app en vind je volgende verhaal tussen honderdduizenden luister- en e-books.

Van € 11,99/maand na de proefperiode. Direct opzegbaar.

Een zomer vol boekenLees en luister een hele maand gratis

Maffiameid

4,1 150 Rating
Haar moeder is half-Duits/half-Antilliaans met blond haar en groene ogen; haar vader is een donkere Colombiaan. Nina is het mooiste meisje van Curaçao, een prinsesje. Maar haar ouders kunnen haar niet gebruiken, ze groeit op bij stiefouders.

Op haar twaalfde wordt ze weggerukt van het eiland en naar haar moeder gebracht, die als prostituee in Arnhem werkt en samen met haar nieuwe partner Nina genadeloos terroriseert en mishandelt. Ze vlucht. Er volgt een bizar leven tussen junks en hoeren, in Groningen, Twente, Friesland, Amsterdam en Rotterdam.

Nina raakt diep verstrikt in de drugshandel, krijgt een relatie met een van de grootste - maar onbekende - drugshandelaren van Rotterdam, Suriname en de Antillen. Ze wordt een belangrijke drugskoerierster en draait volop mee in de top van het syndicaat.

Jarenlang leeft Nina op het scherpst van de snede. Een aantal keren ontsnapt ze op het nippertje aan de dood. Dankzij haar charme weet ze te overleven. Zelfs de zwaarste crimineel kan niet echt boos op haar worden.

Het boek met Nina's levensverhaal biedt een ongekende inkijk in de even fascinerende als gewelddadige wereld van een misdaadsyndicaat met wortels op de Antillen, in Suriname en in Nederland.

Hendrik Jan Korterink (1955-2020) schreef o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen o.a. de bestsellers BV Bruinsma, Haagse penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout).

Maffiameid is beschikbaar als luisterboek.

 • Luisterboek

  Gepubliceerd : 2020-09-07

  Taal: Nederlands

  Uitgeverij Luisterboek: Lind & Co

  ISBN Luisterboek: 9789178619580

Laat meer zien

Dit is wat anderen aanspreekt in Nextory

Zo fijn om naar een goed boek te kunnen luisteren als ik in de auto, het vliegtuig of de trein zit.

AnitaAnita

Makkelijk te lezen en handig dat je de achtergrondkleur en lettergrootte in kunt stellen

PeterPeter

Snelle en vriendelijke klantenservice, een goed aanbod en een mooie gebruikersomgeving. Voortdurende ontwikkeling van de app.

AnnaAnna

4,1

150 Rating
 • Grace

  2022-08-06

  Tja . Een opsomming. Hij zei.. en toen en toen. Weinig spanning. Wel heftig verhaal en goed dat het verteld wordt

 • ricardo

  2022-06-09

  De titel doet, zoals in het voorwoord ter sprake komt, de persoon niet echt recht. Inderdaad gaat het over een vrouw die na een lastige jeugd in de wereld van drugs en criminelen terecht komt maar maffiameid...dat zeker niet. Van echte spanning en dergelijke is ook geen sprake. Zo wordt het niet echt ervaren. Het boek is een algemene vertelling van het leven van deze Nina, geen (juicy of spannende) details waardoor een gevoel van spanning ontbreekt. Als Nina aan het woord is en haar belevingen vertelt lijkt het op een opstel-stijl (ik zei...hij zei...ik zei), dat had anders aan kunnen worden gepakt. Wel enkele hinderlijke fouten, zo is Sadam Hoessein dictator van IraN ipv IraK en heet vaste klant en baas van TCA niet Grijpink maar Grijpstra... Ook als zijzelf letterlijk geciteerd werd dan vind ik dat een auteur dat wel mag aanpassen of tussen haakjes vermelden dat dit onjuist is.

 • Peter

  2022-05-18

  Je denkt bij de titel aan een boek over de criminaliteit. Ik luister altijd in de wagen en bij het lossen zet ik hem vaak wat harder. Maar in dit boek kwamen hier en daar pikante gedetailleerde beschrijvingen. Dat had ik dus niet in de gaten dus mijn klanten lagen in een deuk toen ze de seksuele uitspattingen van Nina hoorde. Met het schaamrood op de kaken stapte ik weer in 😳

Meer laden
Download de app om een recensie achter te laten
img

Honderdduizenden verhalen wachten

Lees en luister zo veel je wilt. Je kiest zelf wanneer je je abonnement wilt veranderen of opzeggen.

image

Meer leesplezier dan ooit

Meer dan 11.000 lezers waarderen Nextory met 5 sterren in de App Store en Google Play.

image

Daag jezelf uit om te lezen

Stel jezelf je eigen leesdoel en volg je eigen leesstatistieken met de functies Leesuitdaging en Leesdagboek.

visa
amex
master