(68)

Kom uit je hoofd: op weg naar harmonie tussen denken en voelen

e-book


Boordevol tips, trucs en tools die je helpen om gelukkig te worden

Lisette Thooft is dé autoriteit op het gebied van spiritualiteit

Als kind kwam Lisette Thooft ‘in haar hoofd’ terecht: contact met haar gevoel was te pijnlijk. Ze werd een soort hoofd op pootjes… Net zoals heel veel mensen tegenwoordig.

Maar zonder je gevoel, zonder je lichaam als leidraad, word je niet gelukkig. Je lichaam is je onderbewuste. Als er geen harmonie is tussen bewustzijn en onderbewustzijn, raak je ontworteld, neem je verkeerde beslissingen en kun je niet genieten van het moment.

Thooft besloot om wél gelukkig te worden – en dat is haar ook gelukt. Hoe ze terugkwam in haar lichaam en in haar gevoel en wat er allemaal gebeurde op die spannende tocht naar binnen, beschrijft ze in Kom uit je hoofd. Kom uit je hoofd is niet alleen een rijke bron aan informatie over het hervinden en koesteren van je lichaamsbewustzijn, maar het zit daarnaast boordevol tips, trucs en tools zodat ook de lezer de weg terugvindt.

De pers over Kom uit je hoofd

'Lisette Thooft weet hoe je de weg terugvindt naar harmonie tussen denken en voelen, en schreef Kom uit je hoofd, een boek vol goede adviezen en tips.' Margriet

'In haar boek geeft Lisette Thooft tientallen simpele, grappige, fijne tips om 'uit je hoofd te komen'. Yoga Magazine

'Een rijke bron aan informatie, tips, trucs en tools over het hervinden en koesteren van je lichaamsbewustzijn.' Onkruid



3.1

68 beoordelingen

Carlijn

2-3-2024

Grotendeels echt veel te zweverig voor mij: veel over chakras en ayahuascaceremonies. Maar de schrijfster beschrijft wel de universele zoektocht naar zingeving, naar aarden in je lichaam en daarmee is het wel een heel fijn boek geweest om te lezen. De schrijfstijl is bijzonder fijn en de schrijfster heeft zelf ook echt een verhaal te vertellen dat helpt in de context van het boek: ze heeft in haar leven alle reden gehad om in haar hoofd te gaan leven. Dus heel wisselend: enerzijds niet mijn stijl en weinig praktisch, anderzijds wel helpend en liefdevol geschreven. Mooiste citaat: Je kunt erin verstrikt raken. Je vindt het moeilijk om iets te accepteren en je wordt boos op jezelf vanwege die weerstand. Vervolgens erger je je aan je eigen boosheid, want je weet intussen best dat je jezelf moet accepteren en waarom kun je dat dan potjandikkeme nog steeds niet… Hoe kom je uit deze vicieuze cirkel? Jeff vond een antwoord. Hij stelt: je hoeft helemaal niets te gaan zitten accepteren, je moet alleen inzien dat alles al geaccepteerd is… Je kunt alleen maar bedenken dat je je verzet. En dat is dan een gedachte die ook allang geaccepteerd is, net zoals al het andere dat verschijnt.

Diana

22-12-2021

Mooi inspirerend boek.

Ilse

15-12-2021

Dapper om zo persoonlijk te schrijven en dan ook nog informatief en helpend voor anderen, mooi gedaan!