(674)

Iedereen wist het

audioboek


Het waargebeurde en schokkende verhaal over Lydia Gouardo die zes kinderen van haar stiefvader kreeg, terwijl niemand ingreep.

De lijdensweg van de Franse Lydia begon op haar negende. Ze werd soms meerdere malen per dag verkracht door haar stiefvader, en haar stiefmoeder deed niets om haar te helpen. Regelmatig werd ze dagen achtereen opgesloten op zolder. Soms, als ze erg werd mishandeld, liep ze weg, maar de politie bracht haar altijd binnen korte tijd weer naar huis. Niemand greep in: de buren niet, de politie niet, en ook niet de artsen in het ziekenhuis waar Lydia haar kinderen kreeg, hoewel haar stiefvader er tegen hen zelfs over opschepte dat hijzelf de vader van de kinderen was.

Na de dood van haar stiefvader in 1999 begon Lydia te beseffen dat wat haar was overkomen niet normaal was. En toen de zaak van Elisabeth Fritzl in Oostenrijk naar buiten kwam, gaf dat Lydia Gouardo de moed om eindelijk ook het verhaal te vertellen van de 28 jaar dat zij door haar stiefvader werd misbruikt.


Verteller: Phaedra Kwant
Duurtijd:

4.6

674 beoordelingen

Diëne

15-1-2024

Indrukwekkend, verdrietig, verschrikkelijke gebeurtenissen. Respect voor haar verhaal, maar wat een monsterlijke beesten waren die Ouwe en het Wijf.

Karlijn

14-1-2024

Indrukwekkend verhaal, stem wat monotoon.

Lindsay

21-11-2023

Heel heftig verhaal. Goed vertelt en goed opgeschreven.