(50)

Het koetshuis

audioboek en e-book


Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder?

Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar…

Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!


Verteller: Sanne Bosman
Duurtijd:

4.3

50 beoordelingen

Annemiek

13-4-2024

Heel goed geschreven verhaal met interessante personages, een mooie en lekker geschreven verhaallijn en verrassende wendingen. Ik kijk uit naar het volgende boek!

MarieJose

8-3-2022

In deze eerste roman van @karin.quint leren we Laura kennen, afgestudeerd historicus, die met haar stiefvader en moeder op landgoed Rosaville woont. Haar oma is dementerend en wanneer Laura haar in het verzorgingshuis bezoekt en foto's van het koetshuis laat zien, laat zij doorschemeren daar iets meegemaakt te hebben met een man. Geïntegreerd door dit onbekend stukje verleden gaat Laura op onderzoek uit. Tegelijkertijd begint ze met tegenzin aan het uitzoeken van het persoonlijk archief van de gesloten populaire TV-producent Tom Boyard. Hoe meer ze over deze man leert, hoe interessanter het wordt. Laura moet haar mening bijstellen. Heden en verleden raken verstrikt en Laura moet kiezen welke weg ze gaat. Dit zorgvuldig opgebouwd verhaal met prettig taalgebruik en korte hoofdstukken vangt de lezer vanaf het begin. Wat eruit springt is een verre van perfecte Laura, die leert van haar inzichten en daardoor levensecht is. De warme maar ingewikkelde familiebanden ontroeren en de invloeden van Jane Austen en Brönte's Jane Eyre zijn voelbaar. Tel daarbij op dat de scherpe dialogen voor vaart en humor zorgen en je compleet wegdroomt door de levendige beschrijvingen van het landgoed en je weet dat je een pareltje in handen hebt.

Renée

6-1-2022

Fijn boek om te luisteren. Je weet al snel hoe het boek eindigt maar wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is een erg leuk en mooi verhaal.