(128)

Gratis geld voor iedereen: Hoe utopische ideeën de wereld veranderen

audioboek


Het probleem is niet dat we het niet goed hebben. Het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan.

In deze internationale bestseller laat Rutger Bregman zien hoe ideeën de wereld kunnen veranderen. Iedere mijlpaal van beschaving – van het einde van de slavernij tot het begin van de democratie – was ooit een utopische fantasie.

Nieuwe utopieën zoals een gegarandeerd basisinkomen en een werkweek van vijftien uur kunnen ook werkelijkheid worden. In onze tijd.

Reacties:

‘Het Nederlandse wonderkind’

– The Guardian

‘You’re a superstar’

– Trevor Noah van The Daily Show

‘Een van de invloedrijkste politieke denkers’

– De Morgen


Verteller: Rutger Bregman
Duurtijd:

4.4

128 beoordelingen

Francinia

8-3-2024

Ik las dit boek als eerste, vóór "de meeste mensen deugen". Het bevestigde al mijn ideeen over de mens en zijn intenties. Ongelooflijk dat we nog steeds minimaal 60 arbeidsuren per gezin per week nodig hebben om ons hoofd boven water te houden. Lees zijn andere boeken ook. En hopenlijk stellen we het lezen ervan verplicht voor iedere bestuurder.

Irène

13-4-2023

Hopelijk gaan we het nog meemaken dat dit gedachtegoed navolging krijgt

Diana

31-8-2022

Net als "de meeste mensen deugen" is dit één van de meest inspirerende boeken die ik tot nog toe heb gelezen. Het verhelderd en geeft voor mij richting. Het gaat niet alleen om de ideeën over gratis geld, maar ook over het geloven in de mogelijkheid om de maatschappij te veranderen en weer utopisch te durven dromen! Bedankt Rutger!!! Blijf hameren op jouw aambeeld!