(10)

From Russia With Blood: De moordcampagne van het Kremlin en Poetins geheime oorlog tegen het Westen

audioboek


Oligarch Boris Berezovski overleed onder verdachte omstandigheden; veiligheidsdienstmedewerker Aleksandr Litvinenko bezweek aan de gevolgen van een poloniumvergiftiging; Sergej Skripal, medewerker van een militaire inlichtingendienst, en zijn dochter Joelia werden blootgesteld aan zenuwgas.

Ook buiten Rusland worden critici, opponenten en 'verraders' uit de weg geruimd. Het grote aantal brutale moorden en de groeiende omvang van spionage en hacking in het Westen wijzen op de ambities van Rusland om wereldwijd zijn invloed te vergroten. Zelfs de machtigste landen kunnen het Kremlin en Vladimir Poetin niet stoppen.

Bekroond onderzoeksjournalist Heidi Blake reconstrueert de vele moordzaken en analyseert de consequenties van de strategie van Rusland en van de halfhartige reactie van het Westen. Heidi Blake heeft haar verhaal gebaseerd op forensisch bewijs, informatie van geheime diensten, vele duizenden documenten en honderden interviews met sleutelfiguren.

Heidi Blake werkt als Britse onderzoeksjournalist voor BuzzFeed. Ze ontving vele prijzen voor haar journalistieke werk en werd in 2016 uitgeroepen tot Digital Journalist of the Year. Ook stond ze op de Forbes-lijst ‘30 Under 30’ als een van de meest invloedrijke jonge mediaprofessionals. In 2015 verscheen van haar hand The Ugly Game.


Verteller: Hymke de Vries
Duurtijd:

4.7

10 beoordelingen

Ienre

5-5-2022

Dit is duidelijk iets om alles strikt naast elkaar te leggen , en te kijken waar het in het begin al is fout gegaan. Lieden die zich over de ruggen van hun land genoten hebben verrijkt , moeten we daar enige clementie voor hebben?