(118)

Fortuna's kinderen: Een trans-Atlantische familiekroniek

audioboek en e-book


Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte voorouder?

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.


Verteller: Liselot Thomassen
Duurtijd:

4.2

118 beoordelingen

Anoniem

25-8-2023

Prachtig boek. Interesse familiegeschiedenis waar je terloops heel veel over slavernij in de 19e eeuw en de goldrush te weten komt. Ook mooi voorgelezen!

Maayke

29-6-2023

Mooi

Martine

18-4-2023

Hele bijzondere familiegeschiedenis. Echt de moeite waard!