(56)

Familie op de vlucht

audioboek en e-book


ā€˜Familie op de vluchtā€™ is opnieuw een hartverscheurend verhaal van Diney Costeloe, de bestsellerauteur van ā€˜De verloren kinderenā€™ en ā€˜Het meisje zonder naamā€™.

Duitsland, 1937. Naarmate de naziā€™s het land verder in hun greep krijgen, wordt Joden het leven steeds moeilijker gemaakt. Er komen wetten die hen verbieden op bepaalde plekken te komen, niet-Joden in dienst te nemen, en bepaalde beroepen uit te oefenen. Ruth en Kurt moeten toekijken hoe hun vier kinderen, Laura, Inge en de tweeling Peter en Hans, getreiterd en vernederd worden.

Als Kurt wordt opgepakt en hun winkel in brand wordt gestoken, ziet Ruth geen andere mogelijkheid dan met de kinderen aan de hand te vluchten. Maar waar kunnen ze heen, waar zijn ze nog veilig? Wat volgt is een wanhopige zwerftocht door een land waarin helden en verraders er precies hetzelfde uitzienā€¦

ā€˜Spannend en invoelend. Emotionele rollercoaster die je bij de keel grijpt.ā€™ Hebban.nl

ā€˜Spannend, met actie op iedere bladzijde. Een ode aan de mens in opstand tegen grof onrecht.ā€™ NBD Biblion

Een hartverscheurende en meeslepende roman voor fans van Lucinda Riley, Santa Montefiore en Sarah Lark.


Verteller: Tanneke Hartzuiker
Duurtijd:

4.6

56 beoordelingen

Egberdien

7-3-2024

Het is een heel mooi verhaal maar heel heftig goed voor gelezen

Jolanda

13-8-2023

Ondanks dat ik al zoveel boeken over WOII heb gelezen raakt het me steeds enorm hoe de Joden systematisch uit de samenleving verwijderd werden door de nazi's... Heel heftig! Maar wat mooi dat er ook zoveel mensen/landen waren die in die afschuwelijke tijd hulp konden bieden, en hoop.

Nicole

31-1-2023

Belangrijk stuk geschiedenis, goed omschreven en fijn voorgelezen.