(34)

Dune

audioboek


NU IN DE BIOSCOOP!

Het leven van Paul, van het nobele huis Atreides, verandert drastisch na het vertrek van zijn thuisplaneet Caladan. De keizer heeft zijn vader, Hertog Leto, het gouverneurschap van de weerbarstige woestijnplaneet Arrakis aangeboden. Maar is het een eervolle promotie of een manier om van de machtige familie af te komen?

Arrakis, beter bekend als Duin, is de enige planeet waar de specie melange voorkomt, een drug die stimulerend werkt en daardoor cruciaal is om in de ruimte te kunnen navigeren. Er zijn daarom meer kapers op de kust en huis Atreides wordt van alle kanten bedreigd. Uiteindelijk vlucht Paul de woestijn in, waar mysterieuze en gevaarlijke Vrijmans en monsterlijke zandwormen op de loer liggen.

De voorspellingen over Pauls leven komen een voor een uit, en de strijd om de macht over Duin en het heelal begint...

De epische vertelling in 6 titels over huis Atreides, huis Harkonnen, de verslavende specie melange en zandwormen op de planeet Duin begint bij dit eerste deel. 'Duin' werd met een Nebula Award (1965) en Hugo Award (1966) bekroond en is een van standaardwerken in de sciencefiction. Op dit boek zijn diverse films en televisie series, diverse bordspellen en verschillende computergames gebaseerd.

Frank Herbert (1920-1986) was een sciencefictionschrijver die vooral bekend werd met zijn zesdelige Duin-epos. Voor het eerste deel van die serie, Duin, ontving hij een Nebula Award in 1965 en een Hugo Award in 1966. Het is een van de best verkochte sciencefiction boeken ter wereld, en vormde de inspiratie voor diverse andere auteurs, film producties en games.

Frank Herbert studeerde o.a. psychologie en werkte tot de jaren zestig als journalist en redacteur. Daarna richtte hij zich volledig op het schrijven van fictie en werd een van de belangrijkste sciencefiction auteurs.


Verteller: Lykele Muus
Duurtijd:

4.3

34 beoordelingen

Mara

28-2-2023

Zooo veel beter dan de film! Ik ben heel benieuwd naar de andere delen

Carina

11-12-2022

Had moeite dit boek vol te houden. Voor mij zit er te veel politiek in en te weinig spannening.

Sandra

3-11-2022

Amazing! As usually better than the movie