(67)

Delict moord

audioboek


De daders spreken. True crime tot op het bot…

Delict Moord is ontluisterend, schokkend, confronterend en spraakmakend. Het is een boek over de mannen en vrouwen die het zwaarste delict in onze wetgeving begingen: een moord.

Misdaadjournalist Bert Voskuil zocht hen op in de gevangenis of sprak ze nadat ze hun straf uitzaten. Ze vertelden hem over hun verbittering en schuldgevoel, over hun angsten en hun agressiviteit. Een voor een stelde hij hen de vraag: "Hoe kun je verder met je leven als je ooit die onomkeerbare grens bent overgestoken?"

Bert Voskuil hoorde hun levensverhalen aan en schreef ze op. Hij ontdekte dat hun daad niet los is te zien van wat er eerder in hun leven gebeurde.

Bert Voskuil is onderzoeksjournalist. Hij schreef o.a. voor Nieuwe Revu. Hij werkte mee aan diverse documentaires over true crime, o.a. de reeks Hoge Bomen. Bij Netflix is de documentairereeks Drugsbaronnen te zien waaraan Bert Voskuil meewerkte.


Verteller: Joost Claes
Duurtijd:

4.2

67 beoordelingen

Roel

20-12-2022

Prachtig luisterboek met mijn favoriete stem van Joost Claes Waanzinnige verhalen wat een andere inkijk geeft in een criminele geest. Blijkt dat er maar een dun lijntje loopt tussen goed en fout Je verleden bepaald dat blijkt wel

Sab

17-9-2022

Goed geschreven zonder vervelende oordelen van de schrijver en ook de voorleesstem is heel erg prettig: aanrader.

Ienre

18-7-2022

Triest. Het ergste is de toekomst van kinderen vernietigen, hun toekomst en fundatie is daardoor kansloos. Het is als een huis bouwen op een fundatie zonder wapening. De onderwereld is de spiegel voor de boven wereld. Urnie verlee