(60)

De zaak Ronald V.

audioboek


Tijdens een noodsituatie valt een schot. De schutter Ronald V, hoofdagent van politie, wordt hiervoor veroordeeld en komt in een nachtmerrie terecht.

Als lid van een aanhoudingseenheid achtervolgt hoofdagent Ronald V. een auto. De bestuurder wordt gezocht voor het plegen van een aantal ramkraken. Er ontstaat een crisissituatie waarbij Ronald zich genoodzaakt ziet te schieten. Zijn schot treft niet de vluchtende ramkraker, maar diens bijrijder.

Ronald wordt gehoord door de Rijksrecherche. Na een langdurig proces wordt hij veroordeeld tot twee jaar cel. Het vonnis veroorzaakt in het hele land onrust onder politiemensen. Ronald deed immers zijn werk en wordt nu zwaar gestraft. Korpschef Bouman steunt hem door topadvocaat Knoops in te schakelen.

De druk op het leven van Ronald en zijn jonge gezin is enorm. Dit boek beschrijft naast de slopende procesgang, de onverwachte veroordeling en de dreigende detentie, ook de wisselende reacties van familie, collega's en de rol van de media.

Naar aanleiding van deze zaak is een wetsvoorstel ingediend.

Jim de Koning (1967) schreef dit boek samen met Ronald V. De Koning werkt bij politie Oost-Brabant, was presentator van Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant en woordvoerder bij Opsporing Verzocht.


Verteller: Ruben de Goede
Duurtijd:

4.3

60 beoordelingen

Anoniem

19-9-2023

Mooi geschreven, diep trieste situatie.

Anoniem

18-1-2023

Wat een indrukwekkend verhaal. Dat dit van kracht mag zijn voor een ieder in een zelfde situatie!

Ienre

16-10-2022

Als de macht verteld hoe wij ons dienen te gedragen en het willekeurig op ieder moment kunnen veranderen, dan is het te begrijpen dat je daar nooit aan kunt voldoen, omgekeerd is het heel moeilijk om hen te corrigeren. Dit laat frustraties achter bij de dienders, dit zal doorwerken naar het publiek, die vervolgens geen vertrouwen heeft in hun ( beschermers), ervaren alleen maar wantrouwen. Bouwma, was een man met een rechtsvaardigheidsgevoel die wist wat het was om op de straat te functioneren, Ik denk dat de man kapot is gegaan , aan de gesloten machts cultuur