(93)

De zaak Nicky Verstappen

audioboek


De zaak-Nicky Verstappen is een boek over 20 jaar wanhoop, woede en verdriet.

De elfjarige Nicky Verstappen, een verlegen knul met een passie voor voetbal, wordt op 11 augustus 1998 dood gevonden in een sparrenbos op de Brunssummerheide. Het jongetje uit Heibloem verdween plotseling tijdens een zomerkamp op de hei met het jeugdwerk. Is hij weggelopen? Ontvoerd? Misbruikt? Vermoord?

Ruim twintig jaar houdt de zaak-Nicky Verstappen de gemoederen bezig. Het mysterie van zijn dood verwoest de levens van nabestaanden, scheurt een hecht dorp in tweeën en stelt opsporingsinstanties voor grote vragen. De zaak zit muurvast, totdat er in 2018, na een grootschalig dna-onderzoek, door een match een hoofdverdachte wordt aangehouden: Jos Brech uit Simpelveld.

Nicky’s ouders en zusje hopen eindelijk antwoord te krijgen op hun vragen. Hoe zagen de laatste uren van Nicky eruit? Had hij pijn? Heeft hij nog om zijn vader en moeder geroepen? Maar verdachte Brech beroept zich in de rechtszaak keer op keer op zijn zwijgrecht.

Dit boek verhaalt over de gebeurtenissen rond Nicky’s dood en de omzwervingen van verdachte Brech, tot en met de uitspraak in deze geruchtmakende zaak.

Auteur Marco van Kampen is verslaggever en columnist van De Limburger. In de aanloop naar het proces tegen Jos Brech schreef hij onder meer de veel beluisterde podcast Het verhaal Van Nicky Verstappen. Co-auteur Paul Bots is verslaggever van De Limburger. Hij volgt de zaak Nicky Verstappen sinds 2017, het jaar dat het grootschalig dnaverwantschapsonderzoek werd aangekondigd. Ook was hij lid van het onderzoeksteam dat het leven van verdachte Jos Brech uitploos.

'Jongetjes van elf gaan niet zomaar dood’ – hoofdofficier Jan Eland

‘Onze Nicky was kansloos tegenover een roofdier dat op jacht was naar een prooi.’ – Nicky’s moeder Berthie


Verteller: Frank Rigter
Duurtijd:

4.6

93 beoordelingen

Anoniem

13-6-2023

Dubieus!

Anoniem

8-6-2023

Tot in detail vakkundig geschreven.

Roel

7-1-2023

Fijne stem Verhaal wat je weer pakt ondanks dat je het kent