(214)

De verdwijning van Robin

audioboek


In dit boek vertelt Marjan Gorissen het schokkende verhaal van de verdwijning van de driejarige Robin Bogers en de enorme gevolgen die deze gebeurtenis voor haarzelf zal hebben. Ze wordt het slachtoffer van een dramatische justitiële dwaling.

Het is 24 april 1996. De vrolijke peuter Robin gaat bij overbuurvrouw Trudy J. pannekoeken eten. Als Robin niet thuiskomt worden haar ouders ongerust en slaan alarm.

Nog diezelfde middag komt er een grootscheepse zoekactie op gang die maanden zal duren. Iedereen zoekt Robin: vrijwilligers en professionals, kinderen en volwassenen, te voet en uit het vliegtuig, in tuinen en in het water, via kranten en tv. Paragnosten dienen zich met tientallen aan. Heel Nederland leeft mee.

Uiteindelijk blijkt Robin te zijn vermoord. Het enige dat wordt teruggevonden is een schoen met daarin een voetje.

Marjan Gorissen is een familielid van overbuurvrouw Trudy J. Tot haar grote verbijstering wordt ze gearresteerd als verdachte. Trudy blijkt belastende verklaringen tegen haar te hebben afgelegd.

Lange tijd is Marjan de hoofdverdachte. Ze zit 103 dagen vast in de vrouwenvleugel van PI Maastricht. Marjan is op dat moment zwanger. Ze moet van haar baby bevallen in het huis van bewaring.

Tijdens een confrontatie-verhoor met de dader komt uit dat Marjan Gorissen volmaakt onschuldig is.

Over de verdwijning van Robin en haar belevenissen – een traumatische nachtmerrie – schreef Marjan een zeer indringend boek.


Verteller: Inge Ipenburg
Duurtijd:

4.1

214 beoordelingen

Elsie

17-3-2024

(H)eerlijk boek ondanks het heftige verhaal, ik hou van de humor er tussendoor. Aan 1 stuk uitgelezen.

Liskje

10-3-2024

.

Anoniem

19-2-2024

Zeer indrukwekkend boek!