(131)

De ideale schoonzoon: Spraakmakende strafzaken onder een vergrootglas

audioboek en e-book


De man die zijn eigen moeder vilde, de kogelbriefschrijver die bekende Nederlanders bedreigde, de drugsbaas die beschuldigd werd van liquidaties: zijn het monsters? Ellendelingen? Of toch gewonere mensen dan we denken, niet erg verschillend van u en ik?

Rechtbankverslaggever Paul Verspeek beschrijft met nuchtere bevlogenheid tien in het oog springende strafzaken. Hij kijkt verder dan de waan van de dag en zoekt het verhaal (en de mens) achter de misdaad. Dan blijkt elke zaak een diepere waarheid te bevatten, en steeds komen deze vragen naar voren: hoe is een misdadiger tot zijn daad gekomen? Is misschien ieder mens tot misdaad in staat, onder bepaalde omstandigheden? En hoe bepaalt een rechter welke straf past bij de gepleegde misdaad?

'De ideale schoonzoon' biedt een unieke inkijk in de praktijk van het strafrecht, de rol van de rechter en de mens achter de misdadiger.


Verteller: Paul Verspeek
Duurtijd:

4.0

131 beoordelingen

Louise

12-4-2024

Boek laat goed zien hoe de pers verhalen verdraaid.

Corien

22-7-2023

goed geschreven en is leuk en duidelijk dat auteur zelf voorleest. Zeer genuanceerd en beschouwend ook zonder te oordelen over betrokkenen.

Conny

28-6-2023

Goed omschreven en lekker om naar te luisteren