(128)

De dood van Nick Bood

audioboek


Dit is het waargebeurde verhaal van Nick Bood, die op 29 april 2017 op 16-jarige leeftijd in Zaandam werd doodgestoken door een 15-jarige jongen en zijn kompanen.

In dit boek vertelt Nicks vader wat deze moord met hem, zijn ex-echtgenote en aanverwanten heeft gedaan. Het wordt afgewisseld met hoofdstukken die vanuit het perspectief van Nick zijn geschreven (voor ieder levensjaar een hoofdstuk).

Voor de schrijver was en is het gebeuren een grote nachtmerrie, vol met gevoelens van vertwijfeling tegenover de laffe -minderjarige- moordenaar en zijn kompanen.

Met dit boek wil de auteur ook het licht werpen op de positie van nabestaanden bij dit soort rechtszaken. In dit boek komen de feiten aan het licht, de gang van zaken in de rechtbank, ondersteuning van familie, vrienden, bekenden en onbekenden, advocaat Korver en zijn team en uiteraard de gevoelens van de vader van Nick.


Verteller: Jasper Boeke
Duurtijd:

4.3

128 beoordelingen

Anoniem

21-9-2023

erg aangrijpend boek. de stukjes over Nick die tussendoor komen maken het geheel iets luchtiger

Isa

12-7-2023

Tranen, brok in mijn keel... vreselijk wat en hoe het is gebeurd. Het maakte mij ook vreselijk boos, maar kan het hier niet 'verklappen' voor diegene die het nog gaan Lezen/luisteren. Wat een laffe daad... war een vreselijk verdriet voor de ouders en dierbaren. Goed geschreven hoor, wat moedig❣️

Anoniem

3-4-2023

Heel indrukwekkend en zo zinloos dat dit is gebeurd.