(325)

De diefstal van mijn jeugd

audioboek


Acht jaar lang was de destijds tienjarige Natascha Kampusch in handen van haar ontvoerder. Dit is het aangrijpende, autobiografische verhaal van Natascha Kampusch uit Oostenrijk.

'Dit boek raakt je diep'. CJP.nl

Natascha Kampusch wordt op 2 maart 1998 op weg naar school ontvoerd door Wolfgang Priklopil. Ze is dan tien jaar oud. Priklopil zal Natascha 8,5 jaar gevangen houden, in een keldertje van amper vijf vierkante meter. Pas in 2006, tijdens een onbewaakt ogenblik, ziet Natascha kans te vluchten. De diefstal van mijn jeugd is het verhaal van een meisje dat vocht; een meisje dat iets onvoorstelbaars wist te overleven en nooit de moed heeft opgegeven.

Natascha Kampusch werd op 17 februari 1988 in Wenen geboren en werd het slachtoffer van de langdurigste ontvoering uit de hedendaagse geschiedenis. In 2006 wist ze te ontsnappen, en sindsdien probeert ze een normaal leven te leiden. Haar levensverhaal werd in 2013 verfilmd als '3096 days' .

'Het is niet aan iedereen voorbehouden het onder deze barbaarse omstandigheden te redden. Natscha wel. ' Nu.nl

'Halfweg wilde ik het huis ontvluchten, maar haar in de steek laten kun je dan al niet meer.' NRC Handelsblad


Verteller: Charlotte Lap
Duurtijd:

4.6

325 beoordelingen

Meinie

20-4-2024

Indrukwekkend verhaal

Manuela

25-3-2024

wat een dapper mens! als kind al, ook nu als vrouw.... niets anders dan respect!

Anoniem

20-3-2024

Ongelooflijk wat ze heeft moeten doorstaan. Het is toch niet te geloven hoe dit meisje na haar ontsnapping wordt behandeld? Walgelijk gewoon, op alle fronten.