(216)

Dat zou jij nooit toelaten: Als liefde giftig wordt

audioboek en e-book


Tijdens een weekendje Londen ontmoet eerstejaarsstudente Tessel de charmante, zelfverzekerde Luis. Als Luis niet lang daarna voor haar naar Amsterdam komt is ze verguld, maar al snel ontpopt hij zich tot een jaloerse, gewelddadige machtswellusteling.

Tessel probeert haar gewone studentenleventje voort te zetten en ontwikkelt zich tot uitgesproken feminist met een eigen tijdschrift. Maar al leert ze de wereld waarin ze leeft en de positie die ze als vrouw inneemt steeds beter te begrijpen, toch durft ze de waarheid niet onder ogen te zien: thuis heeft ze een partner zitten die haar psychisch en fysiek mishandelt.

Partnergeweld komt niet alleen voor bij gesettelde stellen. Juist jonge mensen, nog onervaren in de liefde, zijn er kwetsbaar voor. In dit boek doet Tessel ten Zweege niet alleen haar eigen verhaal, ze biedt ook de informatie die anderen nodig hebben om partnergeweld te voorkomen, herkennen en doorbreken.



4.3

216 beoordelingen

Claudia

9-3-2024

natuurlijk verschrikkelijk dat tessel dit heeft mee moeten maken maar alle dialogen tussendoor halen je uit haar verhaal.... dat alles hij haar hen is word je doodmoe van en dat alles benoemt moet worden.... vegan... vega ( nou en wat maakt het uit wat je eet een feminist kan of mag geen vlees ? overbodig dit ) ook alle benamingen enz uitvergroten zorgen ervoor dat ik het een enorm vermoeiend boek vond en het laatste uur zelfs heb doorgespoeld.... erg jammer

Anoniem

17-8-2023

het was een goed en spannend boek waar je echt in wil blijven lezen, echt een aanrader

Anoniem

20-6-2023

Ongelofelijk dat dit kan…..