(10)

Christiane F.: mijn tweede leven; de cultfiguur en antiheldin van een generatie is terug

e-book


De cultfiguur en antiheldin van een generatie is terug

Miljoenen mensen zijn met de mythe Christiane F. opgegroeid. Het boek Wir Kinder vom Bahnhof Zoo en de gelijknamige fi lm, over de Berlijnse subcultuur van verslaafde kindhoertjes, sloegen in als een bom. Nu, vijfendertig jaar later, vertelt Christiane voor het eerst haar hele verhaal. Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd en vecht nog steeds tegen haar verslaving.

Samen met journaliste Sonja Vukovic heeft Christiane haar leven samengevat: haar avonturen met rockidolen als David Bowie en Nina Hagen, haar drugsexcessen, haar gelukkige jaren in Griekenland, en het gevecht om haar zoon. Het resultaat is een hoopvolle autobiografie. De voltooiing van een verhaal dat het levensgevoel van een generatie verwoordt endaarmee ook een document is van een tijdgeest.



4.2

10 beoordelingen

Sanne

18-4-2021

Oef.. Het is te lezen dat het maken van dit boek een flinke bevalling is geweest, hak op tak en chaotisch beschreven. Wel kun je goed uit dit boek opmaken dat het eerste boek een belachelijk geromantiseerd verhaal is, een Romeo en Julliet-junkie verhaal wat niks met de werkelijkheid te maken heeft. Daarmee alsnog de moeite waard te lezen om een realistischer beeld te krijgen over 'the real life' van Christiane F. Haar eerste boek heeft meer aangespoord tot gebruik dan afgeschrikt, (zie o.a. littekens van de straat, Stephanie-Joy) en maar weinig bekommerden zich echt om de vrouw achter het beroemde en populaire personage in het boek. Zij en haar levensverhaal waren vooral interessant om boeken, muziek en films te verkopen en geld (voor anderen) te verdienen, en dat heeft uiteraard ook zijn sporen achtergelaten.