(15)

Bloed

audioboek en e-book


Duizenden vrouwen hebben haar hun geheimen toevertrouwd, ze heeft ze bijgestaan op een keerpunt in hun leven: Beatrijs Smulders, de bekendste verloskundige van Nederland - misschien wel ter wereld. In deze bloedeerlijke, autobiografische vertelling in drie delen leren we Beatrijs Smulders kennen als meisje, verloskundige en minnares. We volgen haar tijdens een levenslange zoektocht naar seks en liefde, en naar de geheimen van het vrouwelijk lichaam. Van puberteit tot moederschap, door de overgang, naar het gezichtspunt van een vrouw die op haar leven kan terugkijken.

In dit eerste deel dat zich afspeelt van begin jaren 50 tot in de jaren 80, ontdekt de jonge Beatrijs haar lichaam en haar seksualiteit. Haar nieuwsgierigheid naar het vrouwenlichaam en de voortdurende dreiging van misbruik leidt haar naar de studie Verloskunde. De vagina wordt haar kantoor.


Verteller: Ilse Warringa
Duurtijd:

4.5

15 beoordelingen

Diana

11-9-2022

Dit is een van die boeken waar je er ondanks de rijkdom in onze literatuur niet veel van tegenkomt. Een boek dat ik al mijn zussen en vriendinnen kado wil doen. Een boek dat me diep raakt en inspireert in mijn eigen zoektocht naar het vrouw zijn, mijn seksualiteit en de liefde. Een boek dat me meer heeft geleerd over de tijd waarin mijn ouders opgroeiden en over mezelf. Ik kan niet wachten tot deel twee uitkomt! Dankjewel Beatrijs!

Aranka

14-8-2022

Origineel en boeiend boek, ontzettend van genoten!

H?l?ne

9-2-2022

Zo erg mooi, zo veel super kwaliteiten van vrouwen worden belicht. En zo veel gevoelens worden zo duidelijk beschreven, dat je ze kunt voelen.