(30)

Anders gaat ook

audioboek


In 'Anders gaat ook' spreekt Elise Cordaro, een jonge vrouw met autisme en ADHD, over hoe ze omgaat met haar diagnoses.

Elise Cordaro ontdekte pas op haar 27ste dat ze autisme en ADHD heeft. Aanvankelijk wuifden psychologen haar vraag om hulp weg. Ze zag er immers perfect normaal uit, had twee masterdiploma's op zak en woonde al een tijdje alleen.

Ze bleek een meester in camouflage. Door de jaren heen ontwikkelde ze strategieën voor de meest alledaagse dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn: studeren, werken, boodschappen doen, het huishouden, smalltalk…

De diagnoses kwamen als een opluchting. Eindelijk had ze een verklaring waarom alles zoveel moeite kost en besefte ze dat ze het nog niet zo slecht deed.

In dit boek spreekt Elise openhartig over hoe ze omgaat met haar dubbele diagnose. Ze gunt ons een blik in haar belevingswereld en steekt lotgenoten een hart onder de riem met concrete tips, mind hacks en inspiratie om beter te functioneren met autisme en ADHD.

Elise (1987) komt uit Vlaanderen en is social media marketeer. Op haar blog Mysig deelt ze al enkele jaren haar ervaringen en tips om grip te krijgen op het dagelijks leven en zich thuis te voelen in een wereld die niet aanvoelt als de hare.


Verteller: Sonja Silva
Duurtijd:

3.9

30 beoordelingen

Carlijn

16-2-2024

Boek vol handige tips, al twijfel ik aan de bruikbaarheid van de tips over het “lezen van mensen”. Kan werken, maar kan ook juist totaal verkeerd gaan. Verder een beetje een boek in de categorie Hoofdzaken: geeft tips en helpt inzicht te krijgen in hoe andermans hersenen kunnen werken

Guusje

24-4-2022

Heel erg herkenbaar en vol met nuttige tips! Echt een fijn boek

Natalie

14-3-2022

Enerzijds herkenbaar en informatief, maar onwijs langdradig en te gedetailleerd soms. Ik kon me soms letterlijk niet meer concentreren op het verhaal omdat ik soms dingen te uitgekauwd vond en te langdradig ben in door gaan spoelen… verder wel de moeite waard.